Over mij

Eigenaar van de Geluksbrouwerij, ik geef online cursussen voor vrouwen op het gebied van persoonlijke groei en mindset op Instagram.

Mijn naam is Esther, geboren in 1978, opgegroeid in Zwolle, waar ik tijdens mijn studententijd liever in de kroeg op de tafels danste dan studeerde.

Na jaren in het centrum van Deventer te hebben gewoond, woon ik nu met man, drie tieners, hond, kat en konijnen heerlijk vrij, midden in het bos, in een dorpje naast Deventer. Zo nu en dan heb ik weer even behoefte aan drukte en dan ga ik erg graag naar Amsterdam, Antwerpen of Parijs. Waar we, toen de kinderen klein waren, graag in ons familiehuis in Zuid-Frankrijk verbleven, maken we nu graag rondreizen met ons gezin.

Ik zie altijd het positieve in elke situatie. Vind dat je gedachten alles zijn en dat je altijd een keuze hebt, hoe je naar de gebeurtenissen in je leven kijkt en hoe je ermee omgaat. Dat ik dit niet zomaar even makkelijk roep, laten de gebeurtenissen van de afgelopen jaren wel zien..

Op mijn 37e verjaardag bleek mijn zogenaamde burn-out een enorme tumor in mijn hoofd. Na zo’n 60 uren aan operaties aan de andere kant van het land en 33 bestralingen in het buitenland, opnieuw leren lopen, slikken en praten, waarbij de laatste twee altijd mijn zwakke plekken zullen blijven, leef ik mijn leven met een groot gevoel van dankbaarheid en geluk.

Deze en meer gebeurtenissen in mijn leven, samen met mijn opleiding tot life coach, jarenlange ervaring in het managen en coachen van teams, en de trainingen op dit vlak, alle boeken die ik heb gelezen en nog steeds lees op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset en de tijd die deze ziekte mij gaf om aan zelfreflectie te doen, hebben mij hier gebracht. En dit geluk deel ik graag met andere vrouwen.

Want als ik het kan, dan kan jij het ook!

Voor ik ondernemer werd…

Werkte ik in de uitzendbranche. Tijdens het zoeken naar een stageplek, voor mijn HBO opleiding personeel en arbeid, ben ik een uitzendbureau binnen gestapt en nooit meer teruggegaan naar school.

Binnen een jaar groeide ik van intercedente door naar de buitendienst en weer een jaar later kreeg ik een leidinggevende functie. Dit was mij op het lijf geschreven: het coachen van “mijn mensen” en het commercieel bezig zijn.

Bedrijf

Naast de 1-1 coaching die ik aanbied, dacht ik: “hoe kan ik nou meer vrouwen bereiken?” Ik las een verhaal over cursussen via Instagram en ik dacht: “Dat is het!” Direct ging ik aan de slag en vier dagen later liep de eerste cursus met succes.

Vrouwen kunnen bij mij dus terecht voor online 1-1 coaching en voor online cursussen via Instagram. Ik bied meerdere cursussen aan, elk met hun eigen onderwerp.

Mooiste meisje van de klas - tv uitzending

21-5-2018 was ik op televisie in het Mooiste meisje van de klas. Ik mocht hierin mijn levensverhaal vertellen aan Jaap Jongbloed.

Een vreselijke diagnose

In haar tienerjaren op het Carolus Clusius College in Zwolle staat Esther Schuil (39) uit Hattem bekend als het meisje dat alles durft, bruist van de energie en altijd positief is.

Haar schoolwerk staat zeker niet op de eerste plaats, uitgaan met haar vriendinnen vindt ze veel interessanter en ze laat zich door niemand tegenhouden. Haar zomers brengt ze door in het vakantiehuis van haar ouders in Frankrijk, waar ze ook haar eerste liefdes ontmoet. Esther leeft haar leven in de hoogste versnelling, vol met energie pakt ze alles aan wat op haar pad komt en niet zonder succes. Al op haar 30ste heeft Esther een goede baan, een leuke man en drie mooie kinderen. Maar dan komt die wervelwind met een klap tot stilstand.

Als ze nog maar 37 jaar is krijgt ze een vreselijk diagnose. Ze blijkt een chordoom te hebben; een zeer agressieve tumor aan haar nekwervels die vrijwel onmogelijk te behandelen is. Jaap reist samen met Esther naar Frankrijk, de plek waar ze zoveel onbezorgde zomers heeft doorgebracht en waar zij en haar familie zich nog steeds graag terugtrekken in moeilijke tijden. Hij praat met haar over hoe ze nu in het leven staat en hoe ver ze nog vooruit durft te kijken.

Van de website van AvroTros.

Menu