Mijn favorieten

Op Instagram deel ik regelmatig pagina’s van de boeken die mij inspireren of producten waar ik blij van wordt. In deze webshop met mijn favorieten heb ik al deze boeken en producten voor jullie bij elkaar gezet!

De logica van geluk van Mo Gawdat

Dit boek las ik een jaar na mijn diagnose. Ik voelde me door hoe ik met mijn diagnose omging best een beetje “een vreemde eend in de bijt.” Ik kreeg regelmatig een wazige blik als ik vertelde dat ik me ondanks alles heel gelukkig voelde. Dat is namelijk niet wat we geleerd hebben in onze maatschappij. We hebben allemaal geleerd dat een ernstige ziekte of een groot verlies betekent dat je vanaf dat moment een vreselijk leven leidt. Ik ervaarde dat heel anders. Dit boek gaf mij allemaal: “Ah ja, zo denk ik ook..” momenten. Het was heel fijn om die herkenning in dit boek te vinden. Mo Gawdat beschrijft in zijn boek hoe hij zich voelde toen hij zakelijk heel succesvol was en hoe hij zich voelde na het overlijden van zijn zoon. Hij beschrijft met name zijn “kijk” op het leven en wat de “geluksformule” is om ook zo te leren kijken.

Het boek van vreugde van de Dalai Lama & Desmond Tutu

Dit is echt zo’n boek om op moeilijke momenten weer eens open te slaan. Het hele boek beschrijft een gesprek tussen de Dalai Lama en Desmond Tutu en hun kijk op de gebeurtenissen in hun leven. Ze zijn het niet altijd met elkaar eens en dat is heel mooi, want zo zie je de gebeurtenissen vanuit meerdere perspectieven. Hoe ga je ermee om als je moet vluchten, als je nooit meer naar je geboorteland terug kan of als je kanker hebt. Dit zijn onderwerpen die worden besproken. Ik nam dit boek ook mee naar mijn laatste ziekenhuisopname en las er vlak voordat ik naar de o.k. gebracht zou worden nog even in om rustig te worden.

Ikigai van Francesc Miralles en Héctor García

De auteurs van dit boek zijn naar een Japans eiland gegaan om daar meer te weten te komen over de leefwijze van de bewoners. Op dit eiland wonen meer gezonde honderdjarigen dan waar ook ter wereld. Hoe kan het nou dat deze mensen stuk voor stuk positief in het leven staan en zelfs op hoge leeftijd nog in topvorm zijn? Je leest over hoe deze mensen eten, hoe ze bewegen, hoe ze werken en hoe ze omgaan met anderen. Enorm inspirerend boek wat helpt om ook zelf meer op zoek te gaan naar jouw reden van bestaan. Het heeft mij in ieder geval een stap verder geholpen in het vinden van mijn passie!

De wijsheid van wolven van Elli H. Radinger

Wat een prachtig boek is dit over de kracht van de natuur. Als mensen denken wij zo vaak dat wij de wijsheid in pacht hebben, maar deze dieren zijn echt zoveel slimmer dan wij. Ik vond het als moeder heel inspirerend om te lezen hoe wolven moeders met hun jongen omgaan. Maar ook hoe ze omgaan met tegenslagen in hun leven. Echt een aanrader dit boek, wel is het meegenomen als je wolven net als ik fascinerende dieren vindt.

Rituals doucheschuim the ritual of sakura

Deze fles kreeg ik van een vriendin cadeau toen ik in het ziekenhuis lag. Wat was het heerlijk om op een gegeven moment mijn ziekenhuisgeur te kunnen afspoelen met deze verrukkelijke geur. Het bracht me, ook al lag ik in het ziekenhuis, tijdens het douchen even in een andere wereld.

Menu