Mooiste meisje van de klas - tv uitzending

21-5-2018 was ik op televisie in het Mooiste meisje van de klas. Ik mocht hierin mijn levensverhaal vertellen aan Jaap Jongbloed.

Een vreselijke diagnose

In haar tienerjaren op het Carolus Clusius College in Zwolle staat Esther Schuil (39) uit Hattem bekend als het meisje dat alles durft, bruist van de energie en altijd positief is.

Haar schoolwerk staat zeker niet op de eerste plaats, uitgaan met haar vriendinnen vindt ze veel interessanter en ze laat zich door niemand tegenhouden. Haar zomers brengt ze door in het vakantiehuis van haar ouders in Frankrijk, waar ze ook haar eerste liefdes ontmoet. Esther leeft haar leven in de hoogste versnelling, vol met energie pakt ze alles aan wat op haar pad komt en niet zonder succes. Al op haar 30ste heeft Esther een goede baan, een leuke man en drie mooie kinderen. Maar dan komt die wervelwind met een klap tot stilstand.

Als ze nog maar 37 jaar is krijgt ze een vreselijk diagnose. Ze blijkt een chordoom te hebben; een zeer agressieve tumor aan haar nekwervels die vrijwel onmogelijk te behandelen is. Jaap reist samen met Esther naar Frankrijk, de plek waar ze zoveel onbezorgde zomers heeft doorgebracht en waar zij en haar familie zich nog steeds graag terugtrekken in moeilijke tijden. Hij praat met haar over hoe ze nu in het leven staat en hoe ver ze nog vooruit durft te kijken.

Van de website van AvroTros.

Menu